Prečo sa oplatí investícia do solárnych kolektorov?

Určite ste si už všimli, že na mnohých strechách sa čoraz častejšie vynímajú solárne kolektory. Zaujíma vás, prečo sú také populárne? V článku sa pozrieme na dôvody, prečo ľudia stále častejšie preferujú využívanie solárnych kolektorov a na to, čo prinesú do vašej domácnosti. Presvedčte sa sami o výhodách, vďaka ktorým je táto technológia získavania energie stále viac v kurze.

Ako fungujú solárne kolektory?

Solárne kolektory využívajú slnečné žiarenie na ohrev tekutiny alebo vzduchu vo vnútri kolektora. Teplo sa potom prenáša do nosiča tepla, ktorým je voda alebo nemrznúca kvapalina. Nosič tepla následne cirkuluje cez kolektor a odovzdáva teplo do nádrže s teplou vodou.

Ako využiť solárne kolektory?

S rastúcim povedomím o environmentálnych otázkach a s trendom k udržateľnosti, sa stále viac ľudí obracia k solárnym riešeniam pre ohrev teplej úžitkovej vody.

Solárne kolektory sú vhodné na ohrev vody v domácnostiach aj komerčných budovách. Kolektory je možné úspešne využiť aj v odľahlejších oblastiach, napríklad na chatách alebo v rekreačných domoch.

V teplom období vám poslúžia na ohrev vody v bazéne. V zimnom období vám zase rovnomerne vykúria rodinný dom - napríklad prostredníctvom napojenia na stenové a podlahové vykurovanie.

Solárne inovácie

Solárne technológie rýchlo napredujú a prinášajú nové možnosti využitia slnka na získavanie energie. Výskumníci pracujú na tom, aby boli solárne panely ľahšie a zároveň schopné zachytiť viac slnečného svetla.

To znamená, že dokážu vyrobiť viac energie z rovnakého množstva slnečného žiarenia. Okrem toho sa objavujú systémy, ktoré nám pomáhajú lepšie riadiť energiu, ktorú solárne panely produkujú. Tieto inteligentné systémy dokážu predpovedať, koľko energie budeme potrebovať, a podľa toho regulujú, koľko energie sa má uchovať v batériách na neskôr.

Existujú aj nové dizajny, ktoré spájajú solárne technológie so vzhľadom budov. Napríklad solárne strešné šindle vyzerajú ako bežné strešné krytiny a zároveň vyrábajú energiu. Solárne panely nemusia byť len veľké a nevzhľadné dosky na streche.

undefined

Dotácia

Slnečné kolektory predstavujú nielen ekologické, ale aj finančne výhodné riešenie pre domácnosti. Ak už dlhšiu dobu zvažujete ohrev vody prostredníctvom slnečnej energie, neváhajte. V rámci projektu Zelená domácnostiam môžete získať finančnú podporu na zriadenie solárnych kolektorov až do výšky 2300 Eur pre rodinné domy a príspevok 575 Eur pre bytové domy (suma platí na jeden byt).

Nielen dotácie vám ušetria peniaze. Po inštalácii solárnych kolektorov môžete očakávať významné úspory na energiách. Pocítite zníženie mesačných nákladov na kúrenie a za ohrev úžitkovej vody.

Dlhodobé úspory na energiách v mnohých prípadoch prevyšujú náklady spojené s nákupom a inštaláciou solárnych kolektorov. Tým sa stávajú atraktívnym investičným riešením aj pre bežné domácnosti.

Ekologické aspekty

Solárne kolektory sú ekologicky šetrným spôsobom získavania energie. Ich prevádzka nevytvára emisie skleníkových plynov a minimalizuje znečistenie ovzdušia, pretože nevyužívajú spaľovanie fosílnych palív. Taktiež majú minimálny dopad na životné prostredie, keďže nevytvárajú hlukové ani vzdušné znečistenie. Tým prispievajú k udržateľnému a ekologickému spôsobu života.

undefined

Investícia do solárnych kolektorov prináša množstvo výhod. Okrem úspor na energiách zvyšujú kolektory hodnotu vášho domu a prispievajú k udržateľnému a ekologickému spôsobu života. Inšpirujte sa príbehmi majiteľov solárnych systémov a zvážte možnosti financovania, ktoré sú k dispozícii. V prípade, že máte ohľadne udržateľných systémov otázky, neváhajte nás kontaktovať.

Vaše rozhodnutie investovať do solárnych kolektorov je dôležitým krokom smerom k lepšiemu životu.

Tím odborníkov

Lukáš Frčo

GENERÁLNY RIADITEĽ

+421 950 760 482

obchod@renovainstall.eu

Erik Kubizna

CENOVÉ PONUKY RODINNÉ DOMY

+421 940 993 093

dopyt@renovainstall.eu

Ľubomíra Bielaková

PLÁNOVANIE / DOTÁCIE

+421 948 759 508

office@renovainstall.eu

Michal Dubovec

CENOVÉ PONUKY DEVELOPÉRSKE PROJEKTY

+421 948 760 481

michal.dubovec@renovainstall.eu

Marek Chovančák

HLAVNÝ SERVISNÝ TECHNIK

+421 948 760 482

office@renovainstall.eu

Napíšte nám správu

Design by Tricks︱Development by LoopLabs