Príprava rodinného domu na zimu

Zima je ročné obdobie, ktoré môže byť pre váš domov náročné. Aby ste sa vyhli nepríjemným prekvapeniam a zabezpečili pohodlie a bezpečnosť svojej rodiny, je dôležité pripraviť domov na chladné mesiace. Prečítajte si, ktoré kroky by ste pred zimou mali zvážiť.

Kontrola a údržba kúrenia

Prvým krokom je kontrolovať a udržiavať systém vykurovania. Je váš kotol v dobrom stave? Funguje efektívne? Rovnako dôležitá je kontrola všetkých radiátorov a termostatov, aby ste sa uistili, že sú v dobrom stave a fungujú správne.

Kontrolu kúrenia prevádzajte v dostatočnom predstihu pred začiatkom zimy. Pravdepodobne nikto z nás nechce riešiť problémy s kúrením počas chladných mesiacov. Ak máte podozrenie, že niečo nie je v poriadku, neváhajte sa obrátiť na odborníka. Väčšina problémov s kúrením môže byť vyriešená rýchlo a efektívne.

Kvalitná izolácia

Únik tepla z domácnosti je najčastejším dôvodom zbytočne vysokých účtov za vykurovanie. Nezabudnite sa preto pred zimou ubezpečiť, že váš dom má kvalitnú izoláciu. Pod týmto pojmom si môžeme predstaviť izoláciu strechy, stien a podlahy.

Izolácia je dôležitým faktorom pri udržiavaní tepla vo vašom dome. Ak máte starší dom alebo si nie ste istí stavom izolácie, neváhajte a vyskúšajte termovízne meranie, ktoré odhalí kritické miesta úniku tepla. Investícia do kvalitnej izolácie sa vám vráti v podobe nižších nákladov na kúrenie.

undefined

zdroj: shutterstock

Starostlivosť o vonkajšie rozvody vody

Počas prípravy domu na zimu by ste nemali zabudnúť ani na vonkajšie rozvody vody. Ak máte v záhrade alebo letnej kuchynke rozvody vody, je dôležité ich pred zimou odstaviť, aby nedošlo k poškodeniu potrubia mrazom.

Skontrolujte všetky kohútiky a uzavrite ich, aby ste zabránili úniku vody. Ak máte vonkajší bazén alebo fontánu, nezabudnite ich odstaviť od vody, vyčistiť a v prípade potreby použiť špeciálne prípravky na ochranu pred mrazom. Nezabudnite tiež odstrániť príslušenstvo, ktoré by mohlo byť poškodené mrazom.

Vodovodné trubky, ktoré môžu byť priamo vystavené mrazu, je nutné zatepliť. Existujú rôzne materiály na zateplenie, vrátane penovej izolácie.

Čistenie komína

Komín by mal byť čistený aspoň raz ročne - a to práve pred začiatkom zimy. Ak používate krb alebo piecku na drevo častejšie, môže byť potrebné čistiť komín aj viackrát do roka.

Nezabudnite, že správna údržba je dôležitá pre bezpečnosť celej vašej rodiny aj majetku. Ak máte krb alebo piecku na drevo, je dôležité pravidelné čistenie komína, aby ste predišli požiaru.

Revízia tepelného čerpadla

Posledným krokom je revízia tepelného čerpadla. Tepelné čerpadlo by malo byť pravidelne kontrolované a servisované odborníkom, aby ste sa uistili, že funguje efektívne a bezpečne.

Tepelné čerpadlo je dôležitou súčasťou vášho domova a jeho údržba by nemala byť prehliadaná.

Príprava domu na zimu je dôležitým krokom, ktorý vám pomôže užiť si pohodlie a teplo vášho domova počas chladných mesiacov. Veríme, že naše tipy vám pomôžu prípravu na zimu v dostatočnom predstihu
A ak máte pochybnosti alebo potrebujete pomoc, v Renova Install vám radi poradíme. Neváhajte nás kontaktovať.

undefined

zdroj: shutterstock.com

Tím odborníkov

Lukáš Frčo

GENERÁLNY RIADITEĽ

+421 950 760 482

obchod@renovainstall.eu

Erik Kubizna

CENOVÉ PONUKY RODINNÉ DOMY

+421 940 993 093

dopyt@renovainstall.eu

Ľubomíra Bielaková

PLÁNOVANIE / DOTÁCIE

+421 948 759 508

office@renovainstall.eu

Michal Dubovec

CENOVÉ PONUKY DEVELOPÉRSKE PROJEKTY

+421 948 760 481

michal.dubovec@renovainstall.eu

Marek Chovančák

HLAVNÝ SERVISNÝ TECHNIK

+421 948 760 482

office@renovainstall.eu

Napíšte nám správu

Design by Tricks︱Development by LoopLabs