Od prípravy rozvodov vody až po kvapkajúci kohútik. Čo všetko vyrieši vodár?

Výmenu tesnenia v kohútiku alebo vylovenie náušnice zo sifónu zvládne s trochou zručnosti každý. Osadenie sanitárnej techniky, rekonštrukcia kanalizácie alebo havária vodovodného potrubia sú ale práce, ktoré je vhodné nechať na odborníkov a špecializované firmy. Výber kvalitného inštalatéra v kombinácii so správnou starostlivosťou je zárukou dlhodobého fungovania systému.

undefined

Kto je vodoinštalatér

Vodár je remeselník špecializovaný na vodovodné zariadenia. Špecializuje sa na montáž a údržbu vodovodných a kanalizačných systémov.

Čo dokáže profesionálny vodoinštalatér

Kvalitný vodoinštalatér má potrebné znalosti a používa moderné vybavenie. Aplikuje technologické postupy, ktoré vedú ku kvalitne odvedenej práci. Dodržiava stanovené pracovné postupy, podľa ktorých sa inštalujú jednotlivé zariadenia. Vodoinštalatéri vám radi poradia i s výberom zariadení v prípade novostavby alebo rekonštrukcie. Skúsení odborníci si neuľahčujú prácu lacnými komponentami s krátkou životnosťou a nízkou odolnosťou voči chémii.

undefined

Čo patrí do pracovnej náplne inštalatéra - vodára?

- vysekanie otvorov do stien pre vodovodné a odpadové potrubie

- kontrola funkčnosti jednotlivých zariadení v domácnosti alebo komerčnom objekte

- skúška záťažovými a tlakovými testami

- úprava a filtrácia vody

- osadenie bojleru

- inštalácia práčky a umývačky

- výmena radiátorov a ventilov

- montáž vodomeru

- riešenie havárií vody

- montáž a oprava sanitárnej techniky

- výmena sifónu

- čistenie odpadu

- oprava kvapkajúceho kohútika

Inštalatérske práce firmy Renova Install prevádzame profesionálne s dodržaním stanovených technologických postupov. V prípade záujmu o profi firmu nás neváhajte kontaktovať.

Ako uľahčiť inštalatérovi prácu

V prípade novostavby je vhodné naplánovať si pred príchodom inštalatéra umiestnenie zariadení, ktoré budú pripojené na vodu. Dôležitý je tiež typ a výška umiestnenia jednotlivých zariadení. Ak ste napríklad vyššieho vzrastu, je vhodnejšie naplánovať si osadenie umývadla vyššie. Tieto informácie uľahčujú inštalatérom prácu a výsledkom je vaše pohodlie.

Nie je vhodné zaobstarať si náhradné komponenty iba na základe vlastného uváženia. Vždy je na mieste prenechať túto zodpovednosť samotným vodoinštalatérom. Vami zakúpený tovar nemusí byť kazový, ale môže byť pre danú inštaláciu nevhodný. Tým si ušetríte tiež výmenu názorov s predajcom. Pamätajte, že zakúpený tovar s porušeným balením nie je možné vrátiť.

Havária vodovodného potrubia

Vždy je vhodné mať základné znalosti o rozvodoch vody vo vašej domácnosti. Túto znalosť oceníte najmä v prípade havárie vodovodného potrubia. Pred príchodom inštalatéra je potrebné:

- poznať miesto, kde je uložený hlavný uzáver vody,

- sprístupniť miesto, kde nastal problém.

Koľko stojí vodoinštalatér

Ceny inštalatérov sú individuálne. Inštalatér na dedine odvedie rovnako kvalitnú prácu za štvrtinovú cenu - v porovnaní s inštalatérom vo veľkomeste. Najvýhodnejší je vodár, ktorému platíte za hotovú prácu, nie za prácu od hodiny. Predtým, ako sa vodár pustí do práce je vhodné dohodnúť si aspoň približnú cenu kompletnej inštalácie.

undefined

Prevencia proti upchatému odtoku

Mnohým problémom sa dá jednoducho predísť prevenciou a tým, akú starostlivosť venujeme rozvodom vody. Medzi najčastejšie poistné udalosti patria škody spôsobené upchatým, prasknutým a nedostatočne napojeným prívodom a odvodom vody. Mnohé havárie vieme eliminovať prevenciou.

- Do toalety nepatria vlhčené vreckovky, dámske hygienické potreby, vatové tyčinky, detské plienky, zbytky jedla, zubná niť, a tak ďalej.

- Je vhodné zaobstarať si sitko do odtoku - zachytí vlasy a ostatné nečistoty, ktoré môžu upchať odtok.

- Do kuchynskej výlevky nepatrí ani kávová usadenina, ani tuk, ktoré môžu mať za následok upchatý drez.

- Na upchaté odtoky nie je vhodné používať silnú chémiu. Pravidelným čistením chemikáliami sa znižuje kvalita a životnosť celého potrubia. Predovšetkým lacný odpadový flexi sifón sa zanáša rýchlejšie, ako kvalitnejšie druhy a neznesie silnejšiu chémiu.

- Aj keď sa niektoré vodoinštalatérske práce zdajú na prvý pohľad jednoduché, pokiaľ si nie ste istí postupom, nechajte ich opravu na odborníka.

Tím odborníkov

Lukáš Frčo

GENERÁLNY RIADITEĽ

+421 950 760 482

obchod@renovainstall.eu

Erik Kubizna

CENOVÉ PONUKY RODINNÉ DOMY

+421 940 993 093

dopyt@renovainstall.eu

Ľubomíra Bielaková

PLÁNOVANIE / DOTÁCIE

+421 948 759 508

office@renovainstall.eu

Michal Dubovec

CENOVÉ PONUKY DEVELOPÉRSKE PROJEKTY

+421 948 760 481

michal.dubovec@renovainstall.eu

Marek Chovančák

HLAVNÝ SERVISNÝ TECHNIK

+421 948 760 482

office@renovainstall.eu

Napíšte nám správu

Design by Tricks︱Development by LoopLabs