Letný nápor na elektroinštalácie? Inteligentné riešenia na úsporu energie

Keď sa teploty začnú šplhať nahor a letné dni sa predlžujú, vaša domácnosť sa stáva útočiskom pred horúčavou. V tomto období sa zvýšená záťaž na elektrické systémy môže stať výzvou pre mnohé domovy. Ako môžete zaistiť, že vaše domáce prostredie zostane počas týchto mesiacov pohodlné a zároveň energeticky efektívne?

Riešením môže byť modernizácia elektroinštalácií s využitím najnovších technológií. Určite pre vás nie je prekvapením dôležitosť, ktorá sa kladie na šetrenie elektrickej energie a zároveň minimálny vplyv na životné prostredie. Inteligentné alebo aj Smart elektroinštalácie sú ideálnym kandidátom v tejto situácii. Ponúkajú značné úspory a zároveň prinesú zvýšený komfort a bezpečnosť.

V článku si prečítate, ako inteligentné riešenia premenia váš domov a pripravila ho na nadchádzajúce letné mesiace.

Leto a výhody inteligentnej elektroinštalácie

S príchodom leta sa zvyšuje používanie rôznych elektrických zariadení v domácnostiach ako sú klimatizácie, ventilátory či napríklad vonkajšie osvetlenie. S efektívnym ovládaním týchto zariadení vám pomôže inteligentná elektroinštalácia.

Vďaka systémom ako inteligentné termostaty alebo programovateľné časovače si pohodlne nastavíte teplotu a osvetlenie podľa potreby. Výrazne si tak dokážete znížiť zbytočnú spotrebu elektrickej energie. Moderné zariadenia umožňujú aj ovládanie na diaľku prostredníctvom smartfónu, čo vám napríklad umožní prispôsobiť klímu podľa toho, kedy prídete domov. Po návrate z práce vás teda vás poteší príjemne vychladená domácnosť.

undefined

zdroj: istockphoto.com

Modernizácia elektroinštalácie

Pred letnými mesiacmi je vhodné zvážiť revíziu a prípadnú modernizáciu vašej elektroinštalácie. Plánujete inštaláciu nových zariadení ako sú klimatizačné jednotky alebo záhradné osvetlenie? Mali by ste zabezpečiť, že vaša súčasná elektroinštalácia v dome alebo v byte to zvládne bez problémov. Modernizácia na efektívnejšie a inteligentnejšie systémy ako sú LED osvetlenia alebo solárne panely prinášajú výrazné úspory. Navyše, inštalácia energeticky efektívnejších zariadení výrazne znižuje vaše náklady na energie.

Bezpečnostné opatrenia

Bezpečnosť musí byť vždy na prvom mieste - najmä v súvislosti s elektroinštaláciami. V letných mesiacoch, kedy dochádza k intenzívnejšiemu používaniu elektrických zariadení, je nevyhnutné mať nainštalovanú dostatočnú prepäťovú ochranu. Iba tak predídete prípadným požiarom alebo iným nehodám. Pravidelné kontroly a údržba zariadení takisto pomôžu predchádzať mnohým problémom.

Doporučujeme overiť si, či všetky elektrické zariadenia vo vašej domácnosti spĺňajú normy EÚ a či sú správne nainštalované a udržiavané.

undefined

zdroj: istockphoto.com

Inteligentné systémy a životné prostredie

Smart home systém zvýši efektivitu a pohodlie vo vašej domácnosti. Okrem toho majú pozitívny dopad na životné prostredie, pretože vďaka precíznej regulácii spotreby energie pomáhajú znížiť uhlíkovú stopu. Toto je obzvlášť dôležité v čase, keď sa celá spoločnosť snaží bojovať proti klimatickým zmenám.

Inteligentné systémy efektívne využívajú obnoviteľné zdroje a znižujú závislosť od fosílnych palív. Príkladom sú fotovoltické panely spojené s domácimi batériovými úložiskami.
Implementáciou týchto technológi ušetríte v domácnosti na účtoch za energiu a zároveň aktívne prispejete k ochrane našej planéty pre budúce generácie.

Inteligentné elektroinštalácie s Renova Install

Nechajte sa inšpirovať možnosťami, ktoré prináša inteligentná elektroinštalácia. Podniknite kroky k transformácii vášho domova na modernú, energeticky efektívnu a bezpečnú oázu. Kontaktujte nás ešte dnes a tím odborníkov Renova Install vám poradí a pomôže nájsť najlepšie riešenia pre vaše potreby.
Nečakajte! Staňte sa súčasťou zelenej budúcnosti a začnite šetriť energiu aj peniaze už teraz.

Tím odborníkov

Lukáš Frčo

GENERÁLNY RIADITEĽ

+421 950 760 482

obchod@renovainstall.eu

Erik Kubizna

CENOVÉ PONUKY RODINNÉ DOMY

+421 940 993 093

dopyt@renovainstall.eu

Ľubomíra Bielaková

PLÁNOVANIE / DOTÁCIE

+421 948 759 508

office.renovainstall@gmail.com

Michal Dubovec

CENOVÉ PONUKY DEVELOPÉRSKE PROJEKTY

+421 948 760 481

renovainstall4@gmail.com

Marek Chovančák

HLAVNÝ SERVISNÝ TECHNIK

+421 948 760 482

office.renovainstall@gmail.com

Napíšte nám správu

Design by Tricks︱Development by LoopLabs